Fitingurile aferente

Tevile din PP-R 80 si fitingurile aferente nu trebuiesc instalate (fara protectie) in contact direct cu razele ultra violete. Toate tevile si fitingurile din polipropilena au un stabilizator de raze UV pentru cazurile cand sunt transportate sau depozitate in spatiu deschis, precum si in cazurile in care instalarea se face in astfel de conditii. Timpul maxim de depozitare in acest caz este de 6 luni. Pentru lucrari exterioare, Aquatherm ofera tevi cu insertie de AL sau tevi cu fibra compozit care sunt dotate cu un strat protector impotriva razelor UV.

Schimbarea furtunurilor

Furtunurile de spalare ar trebui sa fie schimbate mai des. Cele mai multe esecuri apar din cauza furtunurilor ieftine. Daca se intampla sa aruncam o privire la furtunurile de la masina de spalat si vedem ca sunt vechi sau crapate, inseamna ca este timpul pentru a le schimba. Cand un furtun se sparge acesta ar putea declansa, eventual, destul de multe de daune. Ganditi-va numai cat de adanc s-ar infiltra apa, daca furtunul a izbucnit dimineata si ai fi fost plecat toata ziua.

Verificare instalatiilor

Verificare instalatiilor

Daca ai utilizat rar canalele de scurgere din casa ta, ar trebui sa torni apa in ele, in mod regulat. Apa va umple filtrul si va opri mirosurile sa intre in casa. Daca ai sifoane in pardoseala lente, ar trebui sa le testezi cel putin o data, pentru a te asigura ca sunt in masura sa care apa departe si repede in caz de inundatie. Pentru a determina probleme potentiale cu apa, este evident ca trebuie sa te uiti la factura de apa. Fluctuatiile in factura de apa, ar putea fi un semnal de potentiale scurgeri de apa.